064 117 111   //    info@salonlepotamd.si   //    Odpiralni čas

Pomlajevanje HIFU

Ne kirurško pomlajevanje obraza, vratu in telesa z uporabo fokusiranega ultrazvoka

PREDNOSTI HIFU

  • Edinstvena metoda fokusiranega ultrazvoka visokih moči je popolna rešitev za pomlajevanje in učvrščevanje kože.
  • HIFU stimulira zgornji dermis, spodnji dermis in subkutano mišično aponevrotični sistem (SMAS), ne da bi poškodoval kožo.
  • Postopek natančno segreva tkivo v željeni globini in s tem povzroči takojšnji lifting.
  • Varen in neinvaziven postopek, ki ne potrebuje posebnih priprav pred terapijo.

Kaj je HIFU

HIFU je nova ultrazvočna metoda za pomlajevanje kože, ki deluje neposredno v notranjosti kože, torej tam, kjer s staranjem nastajajo strukturne spremembe.

Ultrazvok neovirano prehaja prek površine kože, ter natančno dovede energijo le v željene točke v globini kože, v katerih se tkivo lokalno segreva. Segrevanje tkiva krajša kolagenska vlakna in povzroča takojšnji lifting učinek in s tem hitro izginotje gub. Obenem lokalno segrevanje stimulira proces regeneracije kože v prav vsaki izmed teh točk.

Globina delovanja

Z izbiro nastavka aplikatorja natančno določimo globino delovanja HIFU terapije (1,5 mm, 3 mm ali 4,5 mm), s čimer tretiramo tri različne plasti v koži: zgornjo usnjico (zgornji dermis), spodnjo usnjico (spodnji dermis), in subkutano mišično aponevrotični sistem (SMAS).

Rezultati

Regeneracija kože se začne že med terapijo, a je njen učinek dolgotrajen. Prva faza je celjenje in poteka nekaj dni. Koža je v tem obdobju občutljiva na otip.

V naslednjih treh mesecih poteka druga faza v kateri nastaja nov kolagen, rezultati so že vidni. Zadnja faza traja tudi do enega leta in takrat so vidni končni rezultati.

Rezultat terapije je tako napeta koža kot tudi napete mišice (lifting), ter spremenjena (pomlajena) struktura kože, ki skupaj dajejo videz mladostne izgleda.

V čem se HIFU razlikuje od ostalih metod

V medicinski estetiki so bile do sedaj lokalno omejene mikropoškodbe kože z namenom regeneracije kože zadane s fraktalnim laserjem in prebadanju kože z iglicami (needeling). Fokusirani ultrazvok pa je edina metoda, ki učinkovito deluje na precizno določene točke v usnjici kože (dermis), ne da bi ob tem poškodoval povrhnjico kože (epidermis). Zato s HIFU terapijo na kožo vplivamo v njeni globini, brez strahu pred stranskimi posledicami na površini kože.

Indikacije

  • Lifting in učvrščevanje kože
  • Pomlajevanje
  • Lifting obrvi
  • Odstranjevanje gub
  • Lifting kože na bradi
  • Zmanjševanje podbradka
Področja uporabe

Terapijo izvajamo na celem obrazu, vratu, dekolteju pa tudi telesu; lahko pa obraz oziroma telo razdelimo na več področij, na katerih želimo doseči največji učinek pomlajevanja. Pred terapijo področje, ki ga želimo tretirati natančno označimo na pacientu. Pri tem pazimo, da se izogibamo področjem, kjer so blizu površine kože prisotni živčna vlakna, ki bi jih lahko s terapijo poškodovali. Pri izbiri področij in območij, ki se jih želimo izogniti so nam v pomoč predpripravljene sheme terapij.

Nekirurško pomlajevanje obraza, vratu in telesa z uporabo fokusiranega ultrazvoka

HIFU (High Intensity Focused Ultrasound)

ODPIRALNI ČAS

Pon: ZAPRTO

Tor-Pet: 08:00 - 19:00

Sobota: 08:00 – 17:00

Nedelja in prazniki: ZAPRTO

LOKACIJA

Kolodvorska cesta 1

6000 Koper

TELEFON

064 117 111

EMAIL

info@salonlepotamd.si

© Salon Lepota MD 2019 - 2024 | Vse pravice pridržane | Varstvo osebnih podatkov | Izdelava spletnih strani: www.splet99.net